Tøjvalg: Guide til valg af sommertrøje

Kvinde i flot sommertrøje
Tøjvalg: Guide til valg af sommertrøje
Henrik Andersen
-
01/03/2023
-

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige trøje, når du bevæger dig ud om sommeren. Det skal være en trøje, som er tilpas let og luftig til, at den ikke er for varm i løbet af dagen, men samtidig bør den kunne skærme for kulden, når mørket falder på. Bliv klogere på dit valg af sommertrøje her.

Vælg det rigtige materiale

Der findes mange forskellige former for trøjer til kvinder, og du kan derfor vælge mellem flere modeller. Til gengæld er det vigtigt, at du vælger den rigtige model, hvilket især gør sig gældende, når du skal finde en god trøje, der kan holde dig varm på de kølige sommeraftener, og her er trøjens materiale afgørende.

Hvis du leder efter en sommertrøje, bør du gå efter en model i et materiale, som er både let og åndbart, samtidig med at det holder dig kølig og behagelig i sommervejret. Det stiller nemlig krav til materialet, og her er bomuld et fornuftigt valg. Det er både blødt, let og åndbart, og så tillader det luften at cirkulere rundt om kroppen.

Du kan også vælge en sommertrøje i linned, som ligeledes er både let og åndbart, samtidig med at det absorberer sved og tørrer hurtigt. Nogle typer af polyester, som er et syntetisk materiale, er ligeledes anvendelige til sommertrøjer, fordi de er fugttransporterende, hvilket er en klar fordel.

Vælg den rigtige farve og pasform

Du bør også overveje, hvilken farve du skal vælge din nye sommertrøje i. Det kan med fordel være en mere levende og legende farve, end du normalt ville gå med i vinterhalvåret. Vælg eksempelvis en farve, som komplimenterer din hudtone og hårfarve. Er du usikker, kan du altid vælge en neutral farve.

Samtidig bør du overveje, om du leder efter en trøje til hverdagsgarderoben, eller om du leder efter noget lidt mere formelt. Her er det ikke alene farven og stilen, men også pasformen, du bør være opmærksom på. Hvis du ønsker en tætsiddende trøje, så vælg en størrelse, der matcher din krop.

Ønsker du derimod en lidt mere afslappet pasform, så kan du i stedet vælge en, der er lidt mere løs – måske en størrelse over den, som du normalt bruger. Det kan også være en sweatshirt, som giver dig et lidt mere afslappet og casual look. I sidste ende er det op til dig at vælge en sommertrøje, som passer til din personlige stil.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!